Orthopedisch handchirurg Jacco van Doorn van het Bravis ziekenhuis is toegetreden tot het gezelschap van de European Board of Hand Surgery

Orthopedisch handchirurg Jacco van Doorn van het Bravis ziekenhuis is toegetreden tot het gezelschap van de European Board of Hand Surgery. 

Hij behaalde zijn diploma in Berlijn tijdens het examen van de Europese handchirurgie vereniging (FESSH).

Het examentraject van de European Board bestaat uit drie fasen en kent strenge toelatingseisen. Van de 176 personen die een aanvraag indienden, haalden uiteindelijk slechts 63 het felbegeerde certificaat.

Het diploma staat voor een hoge kwaliteit handchirurgische kennis en kunde volgens Europese standaard. In Zwitserland wordt het examen reeds erkend als nationale certificering als handchirurg. 

  • Nieuws

Ook interessant voor u

relevante nieuwsitems

  • Medical Information Officer

    Medical Information Officer

    Dr. Kats is vanaf 1 januari 2020 aangesteld als Medical Information Officer (MIO). In deze functie ondersteunt hij Chief Medical Information Officer (CMIO) dr. Tjioe, dermatoloog.

    De Medical Information Officer is de rechterhand van de CMIO. Zij zijn de verbindende schakels  tussen de medische staf en ICT. Zij zijn betrokken bij projecten zoals het Elektronisch Patiënten Dossier, eHealth (BravE) en het patiëntenportaal MijnBravis. Door de toenemende digitalisering in de zorg en het groeiende takenpakket van de CMIO, was extra ondersteuning nodig.

    Dr. Kats is al van begin af aan betrokken bij het elektronisch patiëntendossier: eerst als key user en later als lid van de themagroep Medisch.