Valincidenten NAZB

Valincidenten in 2018

Elk jaar geeft NAZB een thema-factsheet uit op basis van de gegevens van de Landelijke Traumaregistratie (LTR).
Voor 2018 is dat het aantal opgenomen traumapatiënten na een valincident. In 2018 vinden 11.111 ongevallen in Brabant plaats, waarvan 7.096 valincidenten.
91% van de valincidenten vindt plaats in de privésfeer, bijvoorbeeld in en rondom huis of in een speeltuin. Bij meer dan de helft van de valincidenten is het slachtoffer 70 jaar of ouder. 

 

Benieuwd naar alle cijfers?
Een mooi grafisch overzicht van de valincidenten in Brabant 2018 kunt u hier bekijken.

Op nazb.nl vindt u nog meer informatie.

 

Waarom een netwerk acute zorg Brabant (NAZB)?

De patiënt met een acute zorgbehoefte krijgt zo snel mogelijk op de juiste plaats de best passende zorg in goede afstemming en samenwerking met de ketenpartners uit de regio. Door afspraken te maken en werkwijzen te uniformeren tussen betrokken ketenpartners streven we ernaar de beschikbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit van de acute zorgketen te optimaliseren.

 

Tekst uit  NAZ bericht augustus 2019

  • Nieuws

Ook interessant voor u

relevante nieuwsitems

  • Medical Information Officer

    Medical Information Officer

    Dr. Kats is vanaf 1 januari 2020 aangesteld als Medical Information Officer (MIO). In deze functie ondersteunt hij Chief Medical Information Officer (CMIO) dr. Tjioe, dermatoloog.

    De Medical Information Officer is de rechterhand van de CMIO. Zij zijn de verbindende schakels  tussen de medische staf en ICT. Zij zijn betrokken bij projecten zoals het Elektronisch Patiënten Dossier, eHealth (BravE) en het patiëntenportaal MijnBravis. Door de toenemende digitalisering in de zorg en het groeiende takenpakket van de CMIO, was extra ondersteuning nodig.

    Dr. Kats is al van begin af aan betrokken bij het elektronisch patiëntendossier: eerst als key user en later als lid van de themagroep Medisch.