Dag van de doktersassistent

3 maart is de dag van de doktersassistent en op deze dag geven we de doktersassistenten van het Bravis ziekenhuis graag wat extra aandacht.. Melissa Jochems is een van onze doktersassistenten.

Na 12 jaar als verpleegkundige in de gehandicaptenzorg gewerkt te hebben, vond Melissa het tijd voor een nieuwe uitdaging. Sinds 2020 werkt zij nu als doktersassistente bij Orthopedie. Een zeer veelzijdig specialisme waardoor je in contact komt met veel verschillende patiënten met uiteenlopende aandoeningen. Tevens werkt zij nauw samen met de afdeling chirurgie. Dit maakt haar werk afwisselend, uitdagend en nog leuker. Melissa assisteert de medisch specialist  bij poliklinische handingrepen (zoals carpaal tunnelsyndroom, triggervinger, quervain en ganglion). Zij begeleidt de patiënt tijdens de ingreep, verbindt de wond na de ingreep en bespreekt ook de nazorg met de patiënt. Verder draait zij zelfstandig spreekuren voor o.a. het verwijderen van hechtingen bij patiënten met een nieuwe heup of nieuwe knie.

Melissa:
“Mijn werkdag is geslaagd wanneer de patiënten blij en dankbaar naar buiten lopen. Dat geeft je een goed gevoel. Het is fijn om patiënten gerust te kunnen stellen, afleiding te geven en ze zelfs een hand te kunnen bieden om in te knijpen tijdens bv. de verdoving.

Bij orthopedie is er goed onderling contact tussen collega’s en artsen. Iedereen helpt elkaar waar nodig. De artsen zijn altijd bereid met je mee te kijken bij de zorgvraag van de patiënt die je ziet en willen je veel leren. Dit is erg prettig samenwerken.

  • Nieuws

Ook interessant voor u

relevante nieuwsitems