Een blik op het werk van…..de teamleider van de polikliniek orthopedie

Miriam van der Jagt is sinds 2018 teamleider van de polikliniek orthopedie in het Bravis ziekenhuis. Na 21 jaar werkzaam te zijn geweest bij de Rabobank, werd het tijd voor een nieuwe omgeving. Een omgeving waar de patiënt centraal staat. Na haar start bij orthopedie heeft zij kort daarna ook de polikliniek neurologie en KNF onder haar hoede genomen. Een drukke, uitdagende baan waarin Miriam haar werkgeluk heeft gevonden. Lees verder en neem een kijkje in het leven van Miriam als teamleider bij Bravis.

Een teamleider wil het beste uit het team halen. In het Bravis ziekenhuis is de teamleider de verbindende schakel tussen de collega’s in het team, de artsen en het management van het ziekenhuis.

Dienstverlening perfect neerzetten

Miriam werkt dagelijks samen met 45 mensen in diverse functies binnen de vakgroepen orthopedie en neurologie om de dienstverlening in het ziekenhuis perfect neer te zetten.

Hierbij zoekt ze naar antwoorden op vragen als: past het beleid van Bravis bij de wensen van de artsen; zit iedereen van het team goed in zijn functie; zijn er mogelijkheden op de afdeling om te digitaliseren en te innoveren.

“Ik houd mij ook bezig met het voeren van jaargesprekken, sollicitatie- en ziekteverzuimgesprekken en sluit aan bij vergaderingen”, zegt Miriam. “Ik vind het tevens erg zinvol een op een met mensen te sparren over allerlei zaken.

Belangrijk is dat we samen een compleet Zorgpad nastreven. Elke schakel is een belangrijk onderdeel van de juiste zorg aan de patiënt. Dit is een continue proces waarbij de kwaliteit van zorg voorop staat. Hier draag ik graag mijn steentje aan bij”.

Dynamische afdeling

 “Ik heb een uitdagende baan op een dynamische afdeling”, vertelt Miriam. “Orthopedie heeft een centrale functie richting de SEH en traumatologie. Veel patiënten die hier behandeld zijn, worden doorgestuurd naar orthopedie voor verdere zorg. Door het samen snel schakelen in de hectiek en de reuring van de dag, geven wij de patiënten de zorg die zij nodig hebben. Het leukste vind ik het voeren van gesprekken met verschillende mensen die allemaal het beste voor de patiënten nastreven. Ook krijg ik energie van het samenbrengen van verschillende belangen en het samen neerzetten van verbeteringen”, voegt ze nog toe.

De werkdag van Miriam is geslaagd als de ad hoc vraagstukken naar tevredenheid van de arts, medewerker of patiënt is geregeld of besproken en ze daarbij ook haar eigen dagplanning rond heeft gekregen.

Toekomst

Richting het nieuwe ziekenhuis zet Miriam zich in voor ontwikkeling van het team in een veranderende werkomgeving. “Het is erg belangrijk samen te werken naar een nieuwe, mooie, passende werksetting”.

Trots

“Ik ben ontzettend trots op ons team. We verzetten samen een enorme hoeveelheid werk en zijn scherp op verbeterkansen. Tijdens en na de coronaperiode hebben we onze patiënten die wachtten op een operatie, snel weten in te plannen. Dit mede dankzij een intensieve samenwerking met de collega’s van de OK, kliniek en capaciteitsmanagement”, zegt Miriam tot slot.

  • Nieuws

Ook interessant voor u

relevante nieuwsitems