Orthopeden krijgen training in het maken van echo's

Een aantal orthopeden van de Bravis Orthopediekliniek hebben onlangs een training musculoskeletale echografie gevolgd van de bovenste extremiteit. Dit betekent dat deze specialisten getraind zijn in het maken van echo’s van de gewrichten en spieren van de schouder, elleboog en polsregio’s. Deze training is namens SonoSkills met veel plezier verzorgd door Rob Epping. Na het doorlopen van een online voorbereiding is met veel enthousiasme begonnen aan de praktijklessen. Inmiddels worden na het afronden van deze bootcamp de eerste ervaringen opgedaan tijdens de spreekuren, wat leidt tot enthousiaste reacties van patiënten.

Echo-onderzoek is bij uitstek geschikt om efficiënt en snel inzicht te krijgen in veel voorkomende aandoeningen en kan zo goed als altijd veilig worden toegepast. Van het echo-onderzoek zelf voel je ook niets. Zo kan de pijnlijke regio snel worden beoordeeld met het voordeel dat de uitslag meteen kan worden medegedeeld. Indien nodig kan er zelfs gelijk een gerichte interventie of behandeling worden gegeven.

Zo blijven de orthopeden zich ontwikkelen om patiënten gepaste zorg op maat te verlenen. Dit sluit aan bij de huidige trends in de zorgverlening, waardoor de patiënt bij de Bravis Orthopediekliniek gegarandeerd is van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige behandeling.

  • Nieuws

Ook interessant voor u

relevante nieuwsitems