Polikliniek Roosendaal wordt stapsgewijs gerenoveerd

De komende tijd wordt in het Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal flink gebouwd aan de toekomst. Eén volledige gang van de polikliniek wordt gemoderniseerd.

Maandag 27 maart werd met het ondertekenen van de contracten het officiële startsein gegeven voor de verbouwing die dit najaar is afgerond. De poliklinieken Orthopedie, Chirurgie en KNO worden samen met de gipskamer en de entreehal van de polikliniek volledig gerenoveerd.

Slaapcentrum

In de nieuwe situatie verblijven de patiënten in een comfortabele, sfeervolle en gemeenschappelijke wachtruimte. Zij kijken uit op de binnenplaatsen die worden ingericht als kunsttuinen. Aan de andere kant van de wachtruimte komen de spreek- en behandelkamers.
De Roosendaalse polikliniek wordt voorbereid op uitbreiding met een Slaapcentrum voor het onderzoeken en behandelen van slaapstoornissen. Door alle verbouwingen verhuist het deel van het Behandelcentrum dat op route 92 was gevestigd, vrijdag 31 maart terug naar de eerste verdieping (route 80).

Tijdelijk onderkomen

Tijdens de verbouwing worden de poliklinieken Orthopedie, Chirurgie en KNO en de gipskamer tijdelijk ondergebracht op de voormalige kinderafdeling (Orthopedie en Chirurgie op route 72 en KNO op route 73). Daardoor hebben de bezoekers zo min mogelijk last van de werkzaamheden. Orthopedie en de gipskamer verhuizen op vrijdag 7 april, Chirurgie op maandag 10 april en KNO op dinsdag 25 april. Daarna start de verbouwing van de poliklinieken.

Logistiek terrein

Het bouwgebied wordt afgeschermd met stofschotten. Voor de aan- en afvoer van materialen wordt bij de voormalige ingang van de Spoedeisende Hulp een logistiek terrein ingericht. Door de huidige parkeerplaatsen tijdelijk te verplaatsen ondervinden de ambulances geen hinder van de vrachtwagens. Het logistiek terrein wordt afgezet met bouwhekken waarop met artist impressions zichtbaar is hoe de vernieuwde poliklinieken er uit gaan zien. 

Up-to-date

Als na een half jaar de verbouwing is afgerond, zijn de poliklinieken Orthopedie, Chirurgie en KNO en de gipskamer volledig up-to-date. In de tussentijd vragen wij om uw begrip voor de overlast die wij zoveel mogelijk proberen te beperken. 

Bovenstaande foto toont de receptie van de polikliniek. De foto boven aan deze pagina geeft een beeld van de wachtruimten in de polikliniek.

 • Nieuws

Ook interessant voor u

relevante nieuwsitems

 • Metalen implantaten en veiligheidscontroles op luchthavens

  Metalen implantaten en veiligheidscontroles op luchthavens

  Orthopedisch chirurgen en traumachirurgen in Nederland plaatsen 65.000 kunstgewrichten en behandelen bijna 300.000 fracturen
  per jaar.
  Voor veel reizigers met een metalen implantaat – maar ook voor hun behandelend artsen – is het onduidelijk wat de consequenties
  zijn als zij de veiligheidscontrole op een luchthaven doorlopen.
  Die controle verloopt, conform Europese regels, volgens een vast stramien, waarbij reizigers een aantal zichtbare en onzichtbare
  barrières passeren. Als eerste barrière wordt meestal een metaaldetector of een millimetergolfscanner gebruikt; na detectie van het implantaat volgt fouillering.
  Het elektromagnetisch veld van een metaaldetector dringt door tot in het lichaam; de metaaldetector heeft daardoor een hogere
  detectiegraad voor metalen implantaten dan een millimetergolfscanner, waarvan de radiogolven tot op of net onder de huid reiken.
  Medische documentatie kan helpen de reiziger of de beveiligingsmedewerker gerust te stellen, maar aanvullende controles worden
  hier niet mee ontlopen.

  Ontleend aan: Ned Tijdschr Geneeskd. 2018;162:D3138