Secretaressedag 21 april

Vandaag, 21 april, is het secretaressedag. Iedere derde donderdag van april worden de secretaresses in het zonnetje gezet om hen te bedanken voor hun inzet.

De secretaresse wordt vaak gezien als duizendpoot en spin in het web. Dat is niet voor niets. De rol van de secretaresse, ofwel office-manager of manager-assistent, wordt steeds belangrijker. Was het beroep eerst vooral ondersteunend van aard, inmiddels is het ook een begeleidend en initiërend beroep geworden. Een secretaresse moet meedenken en pro-actief zijn om zo tot een geslaagde samenwerking te komen.

Bij de Bravis orthopedie kliniek werken in totaal 11 (medisch) secretaresses, waaronder Joyce. Zij werkt inmiddels al weer bijna 10 jaar bij Orthopedie en hoopt hier nog lang te blijven. De afwisseling in haar werk, van het patiëntencontact tot aan de administratie, maakt het werk voor Joyce zo leuk. Specifiek bij Orthopedie vanwege de grote verscheidenheid in patiëntenpopulatie. “We zien iedereen bij Orthopedie, van baby’s tot hoogbejaarden” aldus Joyce.

“Mijn werkdag is geslaagd als iedereen tevreden de deur uit gaat!”

Ook Marja werkt al geruime tijd als secretaresse in het Bravis ziekenhuis. In 1999 begonnen op de afdeling orthopedie en de laatste jaren bij de polikliniek Orthopedie. Het is een uitgebreid specialisme met een drukke, levendige poli, waar je met veel collega’s samenwerkt. Marja houdt van het contact met de patiënt, zowel telefonisch als aan de balie.
“Ik vind het heerlijk om met een voldaan gevoel naar huis te gaan. Dat betekent dat ik fijn heb samengewerkt met mijn collega’s en de artsen. Ook dat ik vragen van patiënten heb kunnen oplossen of deze bij de juiste persoon heb kunnen neerleggen” aldus Marja.

“Het verrast mij iedere keer, dat de patiënt zo blij kan zijn wanneer je even met hem meedenkt.”

 

  • Nieuws