Lennert Gommers (21) kreeg een nieuwe kruisband

"Vanaf mijn zesde voetbal ik bij Alliance in Roosendaal. In al die jaren was ik nooit echt geblesseerd, tot die uitwedstrijd in maart. Als centrale verdediger wilde ik mijn lichaam voor een tegenstander zetten.

Ik verloor mijn evenwicht en landde vol op mijn rechterknie. Het voelde alsof een elastiekje knapte. Ik besefte niet dat de voorste kruisband was afgescheurd. Maar toen ik probeerde te staan, zakte ik door mijn benen. Met mijn ouders ben ik naar de huisartsenpost gegaan. Die konden weinig doen; mijn knie zat vol vocht. Op de röntgenfoto was ook niets te zien. Pas uit de MRI-scan bleek dat de kruisband volledig was afgescheurd en mijn meniscus was ingescheurd.

In het Bravis ziekenhuis is met een kijkoperatie de meniscus behandeld en de kruisbandoperatie voorbereid. Met die tweede operatie heb ik gewacht tot de zomervakantie, zodat ik nog naar school kon. Op 12 juli is van een stukje pees uit mijn hamstring een nieuwe kruisband gemaakt. Nu is het negen maanden lang herstellen.

Ik tel de dagen af. Drie keer per week ga ik naar de fysio. De begeleiding bij het Bravis ziekenhuis is prima, maar het herstel heeft tijd nodig. Mijn vakantie viel zo ook in het water. Gelukkig hebben vrienden mij in de rolstoel naar de Galderse Meren geduwd.

In april hoop ik weer te kunnen voetballen, al zal de eerste keer best eng zijn. Maar ach, Kevin Strootman heeft zijn kruisband al twee keer gescheurd en die speelt nog steeds."