Piet van Bers (57 jaar) kreeg een halve knieprothese

"Een onwillige linkerknie bracht mij bij de orthopeed van het Bravis ziekenhuis. Omdat ik nog niet zo oud ben, werd geprobeerd om met therapie en injecties het kraakbeen te stimuleren en te voeden. Dat bleek helaas niet te werken. Het kraakbeen was al te ver weg om gered te worden. Een kraakbeentransplantatie als bij profvoetballer Dirk Marcellis was geen optie. Een halve knieprothese werd mijn vooruitzicht. In het begin had ik daar nogal veel schrik van. Mijn knie heb ik dan ook al 57 jaar lang.

Het gehele traject werd ik door orthopedisch chirurg Rosenberg uitstekend begeleid en goed voorgelicht, zodat het maken van keuzes makkelijker werd. Stapsgewijs is naar de vervanging van mijn knie toegewerkt.

Het traject naar de uiteindelijk operatie heb ik ervaren als het instappen in een goed geoliede machine waarin alles volgens een vastgesteld protocol gebeurt. Ieder onderdeel draait soepel en werkt naar het gezamenlijk doel toe. Mijn operatie verliep in een reusachtig tempo. Het was gebeurd voordat ik het goed en wel besefte. Nog geen 4,5 uur na de operatie zette ik mijn eerste stappen met mijn nieuwe knie. De volgende ochtend mocht ik na fysiotherapie, traplopen en een kort bezoekje van de orthopeed naar huis. Met een goede knie en een goed gevoel kijk ik terug op mijn behandeling in het Bravis ziekenhuis."