Knie, Elleboog, Schouder, Traumatologie, Sportgerelateerde aandoeningen
Paul Verbeek werkt sinds 1 oktober 2013 in het Bravis ziekenhuis als orthopedisch chirurg en traumatoloog. Zijn aandachtsgebieden zijn de schouder, elleboog en sportgerelateerde knieproblemen. Daarnaast maakt hij deel uit van het orthopedisch traumateam voor de behandeling van letsel en fracturen.
Opleiding
Paul Verbeek studeerde geneeskunde in Leiden. Daarna is hij in Groningen en Leeuwarden opgeleid tot orthopeed en traumatoloog. Vervolgens heeft hij twee fellowships gevolgd in het Engelse Exeter en het Schotse Edinburgh. Daar ontwikkelde dokter Verbeek zijn expertise in schouder- en elleboogchirurgie en traumatologie.
Praktisch
Tijdens zijn studie geneeskunde had Paul Verbeek nog geen idee welke richting hij op wilde. Wel wist hij dat het iets praktisch moest zijn. “Als coschap heb ik orthopedie gedaan en toen wist ik: dit is het”, vertelt Verbeek. “Je ziet bij orthopedie overzichtelijke problemen met een overzichtelijke oplossing. Bovendien kun je concreet iets doen voor de patiënten. Ook heb je binnen orthopedie verschillende mogelijkheden en ontwikkelingen.”
Het schoudergewricht
De orthopeed koos als aandachtsgebieden voor schouder, elleboog en sportgerelateerde knieproblemen. “Ik vond tijdens de opleiding het schoudergewricht al het meest interessant omdat het een complex gewricht is. Een klacht kan verschillende oorzaken hebben. Het is telkens een interessante puzzel om het juiste probleem naar voren te halen. In mijn studietijd kreeg je daar in Nederland onvoldoende van mee. Vandaar dat ik een fellowship ben gaan volgen in Engeland en Schotland. Ik kreeg les van orthopeden die alleen maar met schouder- en elleboogchirurgie bezig zijn. Deze kennis heb ik meegenomen naar het Bravis ziekenhuis.”
Sportpolikliniek
De afgelopen jaren is Paul Verbeek zich ook meer gaan bezighouden met sportgerelateerde problemen aan de knie. In 2019 is hij samen met sportarts Anne van Vegchel en sportfysiotherapeuten een sportpolikliniek gestart voor met name sportletsel aan de knie. “Patiënten worden tussen drie tot vijf dagen in het ziekenhuis gezien. Dezelfde dag krijgen zij hun diagnose te horen en bespreken we met de patiënt het behandelplan of de ingreep. Zo bieden we de patiënt een snelle en goede behandeling in een veilige omgeving.”
Lidmaatschappen en functies
Lid Nederlandse Orthopedische Vereniging
Lid Nederlandse Vereniging Orthopedische Traumatologie
Certificering orthopedisch-traumatoloog
Mede-oprichter en bestuurslid Schoudernetwerk Zuidwesthoek