Onderzoek naar positie kom bij kunstheup

De Cup Positioning Study van DePuy Synthes start medio september.
Er zullen 18 patiënten gaan deelnemen in dit onderzoek. In totaal nemen er 176 patiënten uit verschillende landen deel aan dit onderzoek.

Het kan zijn dat u gevraagd wordt deel te nemen aan dit onderzoek door dr. Kats. 
 

De kunstheup bestaat uit een kom (cup) die geplaatst wordt in het bekken en een kop met steel, die geplaatst wordt in het bovenbeen. De kop en kom passen precies in elkaar.

Waarom een onderzoek?
Het doel van dit onderzoek is klinische- en röntgengevens te verzamelen over de positie van het komdeel van uw kunstheup. Als deze zijn verzameld, kunnen de gegevens worden vergeleken met gegevens die verzameld zijn bij plaatsing van kunstheupen waarbij andere kompositioneringsinstrumentatie- en technieken worden gebruikt. 
Er zullen 18 patiënten deelnemen aan dit onderzoek in de Bravis Orthopedie Kliniek. Zij krijgen dezelfde kop en kom geplaatst door dr. Kats en krijgen een standaard nabehandeling.  

Als u besluit om deel te nemen aan dit onderzoek, duurt deze deelname ongeveer 1 jaar.
Nadat u bent ontslagen uit het ziekenhuis, volgen 3 controles: 6 weken, 12 weken en 1 jaar na operatie. De controle na 12 weken is een extra controle met extra röntgenfoto

Vrijwillige deelname
Uw medewerking aan dit onderzoek is vrijwillig. Als u toestemming geeft om aan dit onderzoek mee te doen, heeft u te allen tijde de vrijheid om op die beslissing terug te komen. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw. E. Goorden, physician assistant via 088 - 706 8537

  • Nieuws

Ook interessant voor u

relevante nieuwsitems