Orthopedie, fysiotherapie en sportarts werken samen in Bravis Sportpoli

“Een snelle, goede behandeling in een veilige omgeving”

Sporten houdt je fit en gezond. Door sporten kun je ook geblesseerd raken. Heb je letsel aan je knie, schouder of elleboog, dan brengt de Sportpoli van de Bravis Orthopedie Kliniek je snel weer in beweging. Een orthopeed, fysiotherapeut en sportarts stellen gezamenlijk de diagnose vast en bepalen samen met jou het behandelplan. Deskundig, snel en persoonlijk, daarvoor staat de Bravis Sportpoli.

In februari 2019 is de speciale polikliniek voor sportletsels aan knie, schouder en elleboog gestart. “Een voetballer die tijdens een wedstrijd een kruisband heeft gescheurd heeft een andere behandeling nodig dan een patiënt met slijtage aan zijn knie. Daarom ben ik samen met sportarts Anne van Vegchel en twee sportfysiotherapeuten deze poli begonnen”, licht orthopedisch chirurg Paul Verbeek toe.

 

Tijdswinst

De Sportpoli levert allereerst tijdswinst op voor de patiënten. “Zij worden na melding tussen de drie en vijf dagen in het ziekenhuis gezien. Diezelfde dag krijgen de patiënten de diagnose te horen en bespreken we het behandelplan of de ingreep. We maken namelijk een onderscheid tussen kwetsuren die geopereerd moeten worden en problemen die door de sportarts verholpen kunnen worden”, aldus de orthopeed. “Het is een soort ‘one-stop-shop’. Een patiënt met een sportblessure hoeft voor het consult, de diagnose en de bespreking van het behandelplan maar één keer naar Bravis.”

 

Optimale situatie

De Sportpoli is gevestigd in de veilige omgeving van het ziekenhuis. “We werken in een netwerk met verschillende disciplines. Dat is een optimale situatie. We focussen ons volledig op wat het beste is voor de patiënt”, meldt Paul Verbeek. De grootste groep patiënten zijn voetballers, omdat voetbal nu eenmaal volksport nummer één is. “Maar we hebben ook een samenwerkingsverband met de Roosendaalse Rugbyclub en zien ook redelijk wat hockeyspelers. Voor elk sportletsel aan knie, schouder en elleboog biedt de Sportpoli de oplossing.”

 

  • Nieuws

Ook interessant voor u

relevante nieuwsitems